Kontakt Telefon +381 64 57 066 02     Zapratite nas

Nemački jezik

© https://unsplash.com/@christianw

Spoj modernog i tradicionalnog pristupa pri učenju stranog jezika kod nas daje odlične rezultate! Nemački učimo kroz kreativne radionice, koje su prilagođene različitim uzrastima i nivoima, uključujući i udžbenike izdavača Hueber, Klett, Pons… Da biste se uverili u to, pozivamo vas na besplatni probni čas!

Nemački za predškolce

Za uzrast od 5 do 7 godina. Različite teme i tematske celine koje se obrađuju na časovima za rezultat daju stvaranje obimnog početnog vokabulara i razumevanje osnovnih fraza u periodu pre upoznavanja sa latiničnim pismom. Nove reči usvajaju se na različite načine: putem likovnih aktivnosti i različitih likovnih tehnika, pesmica, kartica, društvenih igara, savremenih tehnologija i konstantnog obnavljanja pređenog gradiva.

Nemački za osnovce i srednjoškolce

Programi su koncipirani u zavisnosti od razreda, nivoa znanja i školskog programa koji pohađa učenik. Udžbenici,, Wir“, ,,Magnet“, ,,Prima Plus’’, ,,Wir lernen Deutsch’’ samo su neki od onih koje koristimo i kombinujemo sa radionicama zabavnog karaktera, u cilju boljeg usvajanja nemačkog jezika.

Nemački za odrasle

Namenjen je svima onima koji su se kasnije odlučili da nauče novi strani jezik! Nemački jezik smatra se ’’novim engleskim’’, te je sve više odlučujući faktor prilikom traženja posla u zemlji i inostranstvu, i neizostavna veština prilikom selidbe u zemlje nemačkog govornog područja. Koristimo najefikasnije udžbenike na ovim prostorima poput „Schritte International“, ,, Schritte Neu“, ,, Mensche

Još uvek se dvoumite da li da se upustite u avanturu učenja nemačkog jezika?!

Nemačka sa svojih 83 miliona stanovnika čini najbrojniju naciju u Evropi.

Poznavanje nemačkog jezika ne samo da može da vas poveže sa 120 miliona ljudi, kojima je to maternji jezik, već i onima koji ga uče kao strani jezik jer je to treći najpopularniji strani jezik na svetu, a drugi u Evropi i Japanu.

Sa preko 200 miliona govornika nemačkog jezika i sa tolikom rasprostranjenošću definitivno je korisno i izuzetno pametno poznavati i služiti se ovim jezikom.

Samo u Nemačkoj preko 83 miliona ljudi govori nemački jezik, ali i u ostalim zemljama okruženja nemački jezik je proglašen za službeni jezik. Švajcarska, Austrija, Luksemburg i Lihtenštajn su zemlje u kojima je nemački jezik zvanični službeni jezik ili jedan od njih. 

Nemačka može da se pohvali sa stopom pismenosti od 99%.

Nemački spada u tri najčešće učena jezika na svetu, kao i 10 najčešće govorenih jezika. 

Nemački je među prvih 5 najčešće korišćenih jezika na internetu.

Nemački spada u tri najčešće učena jezika na svetu, kao i 10 najčešće govorenih jezika. 

Da li ste znali?  

  • Nemački su govorili velikani kao što su Betoven, Bah, Ajnštajn, Gete, Kafka, Mocart. Uživajte u čitanju ili slušanju njihovih dela na originalnom jeziku! 
  • Dva na svetu najveća sata sa kukavicom nalaze se u mestu Schonach im Schwarzwald u oblasti Baden-Württemberg. Jedan od njih veliki je skoro 5 metara i težak 150 kilograma. 
  • Prestonica Nemačke, Berlin, ima više mostova nego Venecija – čak 960!
  • Berlin je 9 puta veći od Pariza. 
  • Prvi magazin u istoriji objavljen je u Nemačkoj 1663. godine.